Heb jij wel eens meegemaakt dat je helemaal opging in een wedstrijd, aan niets anders dacht? Dat je het idee had dat alles lukte? Dat je uren door kon blijven gaan? Dat je enorm veel tijd had, alsof niemand je iets kon maken? Deze ultieme beleving maak je niet vaak mee, maar als je het eenmaal meegemaakt hebt zou je het zo graag weer willen meemaken. Het liefste in die ene belangrijke wedstrijd, waarvan je het gevoel hebt dat hij beslissend is voor een toekomstige, succesvolle carrière. Je kunt wachten tot die wedstrijd er is en dan hopen dat het goed komt, je kunt je ook optimaal voorbereiden op deze wedstrijd en de kans vergroten dat je nog veel meer van zulke wedstrijden gaat meemaken.

De voorbereiding kun je op verschillende manieren aanpakken: fysiek, technisch en tactisch trainen we allemaal, maar ook je mentale vaardigheden kun je trainen. Zo kun je gebruik maken van doelen stellen, waardoor je meer uit je trainingen kunt halen. Daarnaast kun je leren waar je je aandacht het beste op kunt richten door middel van concentratietraining. Je kunt ervoor zorgen dat je tijdens die belangrijke wedstrijd niet bezwijkt onder de druk, hierbij kan spanningsregulatie je helpen. Je kunt er ook voor zorgen dat je de juiste gedachten hebt tijdens de wedstrijden en de trainingen (gedachtetraining). Ten slotte kun je je optimaal voorbereiden op de wedstrijd door visualisatie of het opstellen van een wedstrijdplan. Ik kan je helpen om de bovengenoemde vaardigheden aan te leren en er zo voor te zorgen dat je het maximale uit je talenten haalt.

Ook zijn er sporters die even niet meer weten hoe ze verder moeten, motivatieproblemen hebben, niet goed weten welke keuzes ze moeten maken. Daarnaast kun je aan het einde van je carrière het zwarte gat tegenkomen, hoe ga je hiermee om? Hoe zorg je ervoor dat je er sterker uitkomt?

Herken jij je in een van bovenstaande situaties, neem dan contact op.